Tisztelt Szülők és Érdeklődők!

Szeretettel hívja és várja Önöket a Tiszavirág közösség!

Hová tartozik ez a közösség?

A közösség a Hit és fény ( http://hitesfeny.hu ) nemzetközi ökumenikus szervezethez tartozik. Magyarországon az eredetileg Franciaországban gyökerező , fogyatékossággal élő személyekkel és családjaikkal foglalkozó szervezet  32 éve létezik, jelenleg 22 közösséggel országszerte. A szegedi Tiszavirág közösség 2010 decemberében indult és azóta is aktívan működik. 

Mire utal a Tiszavirág név?

A Tiszavirág név arra utal, hogy mindannyian kibontakozásra és az élet nem látványos, rejtett csodáinak felfedezésére és megtapasztalására vagyunk meghívva. A név a közösség szegedi gyökereit is tükrözi. 

Mivel foglalkozunk?

Havonta egy alkalmat tartunk egy hétvégi közösen megbeszélt időpontban, amin beszélgetünk, éneklünk, imádkozunk, játszunk, kézműveskedünk, teázunk és sütizünk fogyatékkal élő barátainkkal és családjaikkal együtt.  Minden alkalomnak van egy adott témája, amit interaktív módon, minél szemléletesebben próbálunk feldolgozni. Az alkalom kb. 2-3 óra hosszát vesz igénybe, helyszíne a Szent Imre Szakkollégium (Londoni krt. 13).

Minden éven tábort szervezük, amelynek egyenranú tagjai a segítők és a résztvevők (fogyatékossgal élő személyek). A táborba sok színes programmal várjuk a résztvevőket! 

Mi a célunk?

A Tiszavirág közösség célja lehetőséget biztosítani tagjainak Isten keresésére, személyes és társas fejlődésre, baráti együttlétre, a saját értékesség és a közösséghez való tartozás megélésére az evangéliumi értékeken keresztül, személyes odafordulás által.

A Tiszavirág tábor célja a közösségi célok mellett a hétköznapokból történő kiszakadás, a kapcsolatok és közösségi élmény elmélyítése, egy különleges, impulzusokkal és tapasztalatokkal teli közös nyaralás. 

Közösségünkről és táborunkról érdeklődni lehet:

Bauer Júlia (csanyj[KUKAC]gmail.com)